Tarih boyunca, güller en çok sevilen çiçeklerden biri olmuştur. 1573 yılında sarayın helvahanesinde, üzüm, limon, nilüfer, menekşe gibi şerbetlere ek olarak, tam 851 okka (yaklaşık 1 ton) kırmızı ve beyaz gül kullanılarak şerbet yapılmıştır.
Osmanlı döneminde gül şerbeti, o kadar çok sevilmiştir ki, özel bir özenle gül yetiştirilmiştir. Saray halkına ve misafirlere sunulan gül suyu, zamanla köşklere ve hatta halka yayılarak İstanbul sokaklarını hoş bir kokuyla doldurmuştur. Saraya gelen yabancı konuklar, sofrada bulunan içecekler arasında gül şerbetini ve yemek sonrası ellerini yıkamak için kullanılan gül suyunu özellikle beğenmişlerdir. Bu sayede, gül şerbeti ve gül suyu adını dünyaya duyurmuştur.
Saray mutfağında gül şerbetini hazırlamak için, güllerin taze olduğu zamanlarda yapraklarını koparıp dip kısmını keserler. Ardından gülleri bir kâse şekerle ovup güzelce karıştırarak gül suyunu çıkarırlar. Bu karışımı sıkıca kapatılan cam kavanozlara koyarak bir yıl boyunca soğuk bir yerde saklarlar. Bu karışım, gül şerbetinin özüdür ve ihtiyaç duyulduğunda su ve şeker eklenerek misafirlere ikram edilirdi.
İçindekiler: Gül yaprakları, gül suyu, limon, şeker, çiçek balı, şeker ve çeşitli baharatlardan oluşmaktadır.
Şifaları, Mideyi ve karaciğeri rahatlatır, Ferahlık hissi verir, Kalbi güçlendirir, Ağız enfeksiyonuna iyi gelir.
Katkısız; tüm ürünlerimiz doğal ve katkısız olarak üretilmektedir.
Özenli paketleme ile sevdiklerinize gönül rahatlığıyla gönderebilirsiniz.
Saklama Koşulu: Buzdolabında +4 derecede muhafaza edilmesi zorunludur. Şerbetler kesinlikle güneş ışığı görmemelidir. Oda sıcaklığında tutulmamalıdır. Son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 90 gündür. Kapak açıldıktan sonra dört gün içerisinde tüketilmesi gerekir.
Doksan günden sonra şerbetin kapağını açtığınızda köpürmüyorsa fermantasyona uğramamıştır. Fermantasyona uğramış bir şerbeti de kaygı duymadan tüketebilirsiniz, çünkü hiç bir ürünümüzde mısır şurubu, glikoz ve ömür uzatıcı gibi katkı maddeleri kullanmıyoruz. Fermantasyona uğramış ürünün tek farkı tadının ekşimtırak olmasıdır.